KONKURENCA

Energično prevozimo ciljno črto

Pri BFGoodrich® smo bili na avtomobilskih dirkah vedno zelo vzdržljivi. Že več kot stoletje nam kakovost in vsestranske lastnosti naših pnevmatik zagotavljajo dober oprijem dirkalnih stez in puščavskih prog po celem svetu.

bfgoodrich truck tyres competition circuit

dirkanje s tovornjaki ; izziv dirk s tovornjaki ; dirkalne gume
BFGoodrich
Pnevmatike BFGoodrich® zagrizejo do ciljne črte.

Že na samem začetku smo osupnili svet motošporta in osvojili množice z zdaj že legendarno zmago na dirki Indianapolis 500 milj, in to dvakrat zapored, v letih 1914 in 1915.
Dirke smo tako oboževali, da po tistem za nas ni bilo več poti nazaj! Zmage na dirkah vseh vrst so se kar nabirale. Eden od vrhuncev je zagotovo nastopil leta 1994, ko je novozelandec Rod Millen s Toyoto Celico osvojil svetovno najbolj znano in najtežjo gorsko dirko na Pikes Peak.

Spoznamo se tudi na terenske dirke in na njih smo pustili dolgotrajne sledi. Že leta 1972 smo zmagali na dirki Baja 1000, hitro so sledile še trofeje na SCORE Baja 500 v letih 1983 in 1988 z voznikoma kot sta Corky in Scott McMillin. Naš prvi uspeh na terenska dirka za svetovni pokal je nastopil v letu 1999. V obdobju od 1986 in 2007 so se naše dirkalne gume izkazale z naborom kar 21 zaporednih zmag na pokalu Baja 1000, kar je v svetovnem merilu postalo zgled za ameriška terenska tekmovanja!

Vidéo Competition

Naše pnevmatike in njihove ekipe so nadaljevale z osvajanjem naslovov na svetovnem reli prvenstvu FIA po celotni državi, kakor tudi na avstralsko-azijskem safariju v letih 2011 in 2012. Naša prva zmaga na dirki Dakar sega v leto 1999 z voznikom Jean-Louisom Schlesserjem. Od takrat smo Afriko prevozili že velikokrat, leta 2017 smo tako kljub ostrim vremenskim pogojem in voznim okoliščinam s Peugeotovo ekipo osvojili že 13. zmago.       

 Tekmovanje na svetovnih reli prvenstvih v obdobju od 2006 do 2010 je dokazalo zmogljivost naših pnevmatik, kar se je odražalo z osvojitvijo dirkaškega naslova svetovnega prvaka in konstruktorskega naslova svetovnega prvaka. Na stopničke smo se povzpeli z ekipama Citroën in Ford ter s Sebastienom Loebom, ki je zmagal kar petkrat zapored.

Video Historique Competition

Kot udeleženci na Medcelinskem reli izzivu (IRC) leta 2007 smo tisto prvo leto domov odnesli zmago s Peugeotom.
Nedavno in drugo leto zapored smo julija 2017 na Reliju po svileni poti osvojili trofejo s Cyrilom Despresom in Peugeotom. Ta dirka s tovornjaki, ki povezuje Moskvo in Xi'an, je držala pozornost vseh, medtem ko so se ob številnih dogodkih menjavali položaji tekomovalnih ekip vzdolž 9000 km dolge in 15 dni trajajoče dirke.