ZGODOVINA

Utiranje poti do zmogljivosti

Vse odkar se je z delovne mize odkotalila prva pnevmatika, smo skušati preseči meje, do katerih lahko poženemo zmogljivost pnevmatik.

Leta 1870 je jasnovidec in samouki podjetnik Benjamin Franklin Goodrich ustanovil prvo tovarno pnevmatik v severnoameriškem Akronu, v državi Ohio. Zmogljivost pnevmatik je bila že takrat prioriteta. Njegov sin, Charles Cross Goodrich, je kasneje lansiral prvi raziskovalni center tega podjetja v Združenih državah.

Že leta 1903 se je družba BFGoodrich® razlikovala od ostalih tekmecev, kajti postala je prva izbira za Fordov Model A, prvi avtomobil, ki je prečkal Severno Ameriko od vzhoda do zahoda.

In seveda smo se zanimali tudi za zgodnjo industrijo aerodinamike. Leto 1909 je zaznamoval dogodek, ko je družba BFGoodrich® postavila hitrostni rekord s 75 km/h na mednarodni aeronavtični dirki v francoskem Reimsu, in sicer z letalom letalske korporacije Curtiss. Legendarni dosežek je nastopil le nekaj let zatem, ko je leta 1927 družba BFGoodrich® izvedla prvi čezoceanski polet z Lindberghovim Duhom Sv. Louisa. Leta 1977 so naše pnevmatike celo izstrelili v vesolje na raketoplanu Columbia.
Z nenehnim premlevanjem novih zamisli in možnosti smo pri podjetju BFGoodrich® stalno usmerjeni k zastavljanju novih izzivov in osvajanju številnih novih uspehov in pomembnih mejnikov v oblikovanju pnevmatik.

bfgoodrich truck tyres history heritage planeincolours

zgodovina tovornjaka; tovornjak bf goodrich ; dirkanje z letali
BFGoodrich
Varna vožnja domov z robustnimi pnevmatikami BFGoodrich® ustvarja izjemen občutek.

bfgoodrich truck tyres history heritage shop

Fordov model A ; prvo potovanje čez ameriško celino; mestni promet
BFGoodrich
Pnevmatike BFGoodrich® so najboljša naložba z vidika razmerja med ceno in kakovostjo pri prevozu razsutega tovora.

BF Goodrich VideoExterne VDEF 171017